• darkblurbg

In mijn blogs neem ik je telkens of beter gezegd zoveel mogelijk mee op mijn eigen reizen of beschrijf ik andere, interessante reisonderwerpen voor jou. Mocht je meer willen weten over een bepaald land, een regio of een compleet reisplan willen, dan help ik je daar uiteraard graag mee. Voor niets gaat de zon op, dus voor het maken van complete reisplannen reken ik wel een vergoeding. Mocht je de reis bij mij onderbrengen, dan wordt dat bedrag weer in mindering gebracht op je reissom. Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

© Alle blogs worden door mij persoonlijk geschreven en ook zijn alle foto's van mij zelf. Niets van deze content mag zonder toestemming van mij gekopieerd of gepubliceerd worden.  

 

Amerika blijft me elke keer weer verrassen!

Amerika blijft me elke keer weer verrassen!

Terwijl ik met een beetje weemoed op de luchthaven van Salt Lake City zit, neem ik de tijd om weer eens een mooie blog te schrijven over mijn reis van de afgelopen 3 weken. Onze KLM vlucht is sowieso bijna een uur vertraagd, dus lekker tijd om even terug te blikken en met jou te delen. 3 weken geleden kwamen we hier ook aan op deze luchthaven, om te beginnen aan een rondreis met heel veel nationale parken. Ga er lekker voor zitten en lees dit uitgebreide verslag. Reis je met me mee? Wil jij dit ook? Ik kan hem geheel naar wens en op maat voor je samenstellen.

Lissabon, een prachtige en sfeervolle stad

Lissabon, een prachtige en sfeervolle stad

Afgelopen weekend bezocht ik Lissabon. Ik geniet nu nog lekker na van deze korte break. Heel fijn om weer even te reizen. Het was er extreem goed weer voor de tijd van het jaar, dat was echt boffen. De vlucht zat lekker vol, iedereen wil er op uit! Je hebt als je volledig gevaccineerd bent ook geen test meer nodig. Dat is heel fijn. Ik had van tevoren een privé transfer geregeld van de luchthaven naar ons hotel, en achteraf was ik daar erg blij mee, want de wachtrij voor een taxi was behoorlijk lang. Binnen no time waren we bij ons hotel, Lisboa Plaza (Heritage Collection) dat een ontzettend goede ligging heeft.

Reisinspiratie voor 2022!

Reisinspiratie voor 2022!

Terwijl ik dit zo schrijf, is het de kortste dag van het jaar. 21 december, 2021. Maar dat betekent ook dat vanaf morgen de dagen weer beginnen te lengen. Heerlijk! Het is ook bijna kerst en de jaarwisseling volgt dan ook al snel. Het zal voor het 2e jaar op rij voor bijna iedereen een wat soberdere viering worden. Het Covid tijdperk is nog niet achter ons, en dat zal het voorlopig ook niet zijn. Ik kijk zelf altijd graag naar wat er wel kan.

Wereldse Kerstpakketten, Sint cadeaus of gewoon originele cadeautjes

Wereldse Kerstpakketten, Sint cadeaus of gewoon originele cadeautjes

Het jaar vliegt voorbij, ondanks Covid19 en alle restricties. De dagen worden steeds korter, het weer is herfstachtig en het wordt kouder. De winter staat voor de deur. Het is alweer bijna Sinterklaas en ook kerst duurt niet lang meer. De periode van cadeaus geven en krijgen is hiermee aangebroken. En hoe leuk is het om iemand te verrassen in deze donkere dagen. Ben jij als ondernemer nog op zoek naar dat ene speciale kerstpakket voor jouw personeel? Zoek jij nog een origineel cadeau voor jouw Sinterklaas- of kerstlootje, of heb je nog een educatief cadeau voor een van je kids nodig?

VAKANTIE IN ZUID-TIROL, SÜD-TIROL OF ALTO ADIGE, ITALIË, IS PAS ECHT GENIETEN!

VAKANTIE IN ZUID-TIROL, SÜD-TIROL OF ALTO ADIGE, ITALIË, IS PAS ECHT GENIETEN!

Als ik het over een van mijn favoriete vakantiebestemmingen, Zuid-Tirol heb, dan denken veel mensen dat dat in Oostenrijk ligt. Niet zo vreemd natuurlijk, want het grenst grotendeels aan de provincie Tirol in Oostenrijk en het klinkt ook Oostenrijks. Maar het ligt toch echt in het Noorden van Italië. Dit deel van Italië is bij de meeste bekend als tweetalig. De hoofdtaal is Duits, en de tweede taal is Italiaans. Maar officieel is er ook nog een derde taal, Ladinisch. Maar dat spreekt overigens bijna niemand. Süd-Tirol is dan ook de Duitse naam voor deze regio en in het Italiaans Alto Adige. Maar genoeg over de taal, ik ga je vertellen waarom je er beslist een keer naar toe moet, of beter, waarom ik er geregeld naar toe ga! Ik heb geprobeerd het een beetje samen te vatten. Deze regio heeft zoveel te bieden dat dat best lastig is.

Paradores: veilig vakantie vieren in unieke en bijzondere hotels!

Paradores: veilig vakantie vieren in unieke en bijzondere hotels!

Reizen staat even op een laag pitje bij de meeste mensen. Maar ik probeer mij in deze halve lockdown periode toch weer klaar te stomen voor de tijd dat we wel weer kunnen reizen en om jou van mooie inspiratie te voorzien. Ik volgde deze week een interessante webinar van een lokale aanbieder uit Spanje van zogenaamde Paradores. De mensen die mij goed kennen weten dat ik een reisagent ben die heel veel reizen zelf samenstelt en dat ik zelf weg ben van unieke en mooie plekken, met daarbij behorende speciale verblijven. En als je daar dan ook nog eens van prachtige natuur kunt genieten, een potje golf kunt spelen en heerlijk kunt eten en drinken, dan ben ik helemaal in mijn nopjes. Je moet eigenlijk in een Parador geweest zijn om de sfeer te voelen, want het is best lastig te beschrijven, maar ik probeer het toch.

Win 2 reisvouchers ter waarde van 100 Euro per voucher!

Win 2 reisvouchers ter waarde van 100 Euro per voucher!

Vandaag geen gewone Passies Travel Tip on Sunday. Ik wil de komende 2 weken van jou weten wat jij nog op je bucket list hebt staan aan reisbestemmingen. Als jij me jouw top 3 reisbestemmingen geeft waar je nog niet geweest bent, maar heel graag wil bezoeken, dan krijg je in ruil daarvoor de komende weken informatie en reisideeën van mij persoonlijk voor die bestemmingen. Je kunt er ook nog iets te geks mee winnen, voor je volgende reis. Wat moet je doen?

Suid-Afrika, jy is pragtig

Suid-Afrika, jy is pragtig

Jarenlang stond Zuid-Afrika op mijn bucket list, en onlangs kwam het er dan eindelijk van. Ik had er al zoveel over gehoord en gelezen. Maar je moet het echt zelf beleven om te weten wat voor een prachtig en veelzijdig land dit is. Ongelooflijk mooi. Ik werd gewaarschuwd voor armoede en onveiligheid. En ja, aan het zien van armoede ontkom je niet. En je moet inderdaad een beetje op je hoede zijn, maar persoonlijk heb ik niets vervelends meegemaakt. Onze reis begon in Kaapstad en eindigde in Johannesburg. Ik neem je mee op reis aan de hand van de meest noemenswaardige plekken die we bezochten, inclusief wat persoonlijke tips.

De klok slaat helaas nog steeds Corona

De klok slaat helaas nog steeds Corona

Ik had persoonlijk gehoopt dat alles rondom het corona virus een beetje zou gaan luwen, maar niets is minder waar. Elke dag, elk uur en elke minuut is er wel ergens nieuws over dit virus. Het was fijner geweest als dit nieuws eenzijdig was. Maar in dat geval was er waarschijnlijk ook niet elke minuut nieuws.

Mijn 10 bestemmingstips voor jou! De 10 bestemmingen die je echt gezien moet hebben.

Mijn 10 bestemmingstips voor jou! De 10 bestemmingen die je echt gezien moet hebben.

Ik ben een bofkont, want ik heb al heel veel plekken in de wereld mogen zien. Reizen maakt je rijk, het leren kennen van andere culturen leert je begrijpen dat in sommige delen van de wereld dingen niet zo vanzelfsprekend zijn als ze voor jou lijken. Mensen vragen me vaak wat nu mijn favoriete plek op aarde is. Eerlijk? Die kan ik niet beantwoorden. Ik vindt heel veel plekken mooi en ook allemaal anders. Maar als je me vraagt waar ik na mijn pensioen wil wonen? Dan is het bestemming nummer 6 in mijn lijst.

In de ban van Corona

In de ban van Corona

De hele wereld staat op zijn kop, ook die van mij. Wat begon met ach het is maar een griepje, is nu uitgegroeid tot een heuse pandemie. Hier thuis zit een compleet crisisteam. Manlief voor zijn werk, waar een heleboel maatregelen genomen moeten worden om flink kosten te besparen en personeel juist te sparen. Dochterlief die eigenlijk nog wel werkt, maar ook uren met collega’s verdeeld om zo min mogelijk met elkaar in contact te komen. Zij werkt bij een van ’s lands beste campings. Ook zij is druk met omboeken en annuleringen. Over 2 weken zou de camping volgeboekt zijn, want onze Oosterburen hebben paasvakantie. Die kunnen en mogen allemaal niet op reis van mevr. Merkel. Terecht ook.

Nog steeds helemaal blij met mijn wereldkaart

Nog steeds helemaal blij met mijn wereldkaart

Ik ben nog altijd mega blij met mijn houten wereldkaart in mijn werkkamer. Het is echt een eye catcher en elke dag kijk ik ernaar en droom waar mijn volgende reis naar toe zal gaan. Ook klanten die mij bezoeken vinden het leuk te kijken waar het land precies ligt waar ze naar toe gaan. Ik was dit jaar alweer in verschillende landen en er staan er nog een paar op het programma dit jaar. Het leven van een reisagent is zwaar, haha. Ik blijf lekker prikken met mijn vlaggetjes dus. Het verveelt nooit

Dordogne, je t’aime!

Dordogne, je t’aime!

Vorig weekend vertrokken we met 25 collega’s vanaf Rotterdam-Den Haag Airport naar het Franse Bergerac,. rechtstreeks met Transavia. Wij vierden hier ons 10-jarige jubileum van Face2 Face Travel, de fijne club waar ik als zelfstandig reisagent ben aangesloten. Het is mijn eerste keer vanaf deze luchthaven en ik kan je zeggen dat het best aangenaam is. Klein en overzichtelijk en alles gaat snel (behalve de weg er naar toe, afhankelijk van het tijdstip van je vlucht).

Deep in the heart of Texas!

Deep in the heart of Texas!

Jullie kennen dit nummer beslist of hebben het wel eens gehoord. Nou, ik was pas een aantal weken deep in the heart of Texas. Texas, the Lone Star State en don’t mess with Texas! En ik kan je zeggen, Texas is groot, afwisselend en heel veelzijdig. Wat mij betreft een top staat om je vakantie door te brengen. Ik heb zelf ook nog een prachtig stukje New Mexico meegepakt. Weer een vinkje bij een nieuwe staat, want in Texas was ik 5 jaar geleden ook al.

Relaxed Valencia

Relaxed Valencia

Een stedentrip naar Valencia is extreem populair op dit moment. Of eigenlijk al wel een hele tijd. Het is ook een heerlijke stad. Lekker relaxte sfeer en natuurlijk een stad die aan een mooi strand ligt. Je kunt stads- en strandleven combineren. De hoofdreden dat ik de stad bezocht was eigenlijk om het feit dat mijn jongste dochter er een tijdje Spaans studeert. En natuurlijk om mijn klanten van het best mogelijke advies te voorzien. Aan de ticketprijzen is te zien dat de stad erg in trek is.

Helemaal happy met mijn nieuwe world mappie!

Helemaal happy met mijn nieuwe world mappie!

Een tijdje geleden kreeg ik een leuk aanbod van een marketing meneer van wereldkaarten.nl. Kwam dat even goed uit! Want hij had een fantastische deal voor me. Het bespoedigde in dit geval zeer mijn keuze voor een wereldkaart, want zijn mooie aanbod was maar beperkte tijd geldig. Ik was namelijk al heel lang aan het kijken naar een mooie wereldkaart voor in mijn werkkamer, maar ik kon maar niet beslissen.

In Salzkammergut lustig sein.....lalalalalalalalala!

In Salzkammergut lustig sein.....lalalalalalalalala!

Afgelopen weekend mocht ik op studiereis naar een ook voor mij deels onbekend stukje Oostenrijk. Met 13 reisagenten bezochten we het Salzkammergut, of wel het Salzburgerland. Zoals de naam al verraad ligt dit in en om de mooie stad Salzburg. Nu ben ik qua Oostenrijk echt wel bevooroordeeld, want ik vind het een fantastisch land. Qua gastvrijheid, vriendelijkheid van de mensen, heerlijk eten, een gezellige sfeer kunnen er maar weinig landen aan Oostenrijk tippen. Reis je met me mee?

One night in Bangkok……and a few in Hua Hin

One night in Bangkok……and a few in Hua Hin

Huhu, ik kijk er naar uit! Even terug naar onze ‚old hometown‘ in juli. We zijn bijna 10 jaar terug in Nederland nu. Een jaar of zes geleden zijn we nog eens terug geweest, en oh, wat was er alweer veel veranderd. Er wordt gebouwd als een malle. De appartementen, hotels en ander onroerend goed komen als paddestoelen uit de grond. Benieuwd hoe het nu is. Veel mensen zeggen altijd tegen me, bah, Bangkok. Druk, vies…..nou ja, ik vind Bangkok helemaal geweldig!

Jasper, you are beautiful!

Jasper, you are beautiful!

Jasper, ja, hoe zal ik het omschrijven? Een klein authentiek dorpje middenin een gigantisch natuurgebied. Wij zijn er slechts 2 dagen gebleven, maar je kunt er, als je van wandelen houdt of graag op het water bent, gerust langer verblijven. De lodge waar wij verbleven lag midden in de natuur, aan een meer, en dus niet echt midden in Jasper. The Jasper Park Lodge (#JPL), een paradijsje op aarde. Je kunt natuurlijk de auto nemen naar het dorp, maar wandelen kan ook. Binnen 5,4 km bereik je te voet

Berlijn is een supercoole stad!

Berlijn is een supercoole stad!

Afgelopen dagen mocht ik weer naar Berlijn! Zakelijk dit keer. Eén keer per jaar vindt hier de grootste toeristische beurs ter wereld plaats. Dé ideale plek om inspiratie voor mij op te doen, en alle nieuws uit de reiswereld in me op te nemen. Maar, Berlijn is niet alleen zakelijk een fijne stad om naar toe te reizen. Het is een heerlijke stad voor een lang weekend of gewoon een aantal dagen er tussen uit te gaan en je te laten overwelmen door de prachtige oude gebouwen, lekker te winkelen, iets

Icefields Parkway - van Banff naar Jasper

Icefields Parkway - van Banff naar Jasper

Zoals beloofd kom ik weer terug met een stukje over onze Canadareis afgelopen zomer. Ik neem je mee over de Icefields Parkway. De Highway 93, ofwel de Icefields Parkway verbindt Lake Louise met Jasper. 232 Kilometer natuurgeweld, want je rijdt zo van het Banff National Park het Jasper National Park in. Deze route is echt super cool! En dat vind ik niet alleen, de Condé Nast Traveller heeft deze weg uitgeroepen tot een van de meest mooie routes ter wereld! Ik had er al veel over gelezen, maar jee

Ich will schifoan, ohohoh…..

Ich will schifoan, ohohoh…..

Wie kent dit après-ski lied ook (van Wolfgang Ambros)? Nu het voorjaar toch niet lijkt door te zetten in ons koude kikkerlandje, krijg ik megaveel zin om te gaan skiën! Normaal gesproken gingen we meestal met kerst, maar afgelopen kerst niet. De sneeuwcondities zijn de laatste paar jaar in die periode niet optimaal geweest. En ik heb geen zin om met duizenden andere wintersporters een beperkt stukje piste te delen. Nu heb ik net geboekt, jay! Heerlijk in mijn geliefde Oostenrijk een paar dagen!

Alberta, Canada

Alberta, Canada

Afgelopen zomer kwam een van mijn grootste dromen uit. Een prachtige rondreis door Canada. Om precies te zijn Alberta en British Columbia, aan de westkant. Mijn hemel, wat keek ik naar deze reis uit. Ik ben een echt bergenmeisje. Aan bergen geen gebrek aan de westkant van Canada. Maar er is zoveel meer. Prachtige meren, watervallen, wild life, wijnregio, authentieke dorpjes en natuurlijk de stad Vancouver. We hebben in 3,5 weken heel veel gezien en gedaan. En nee, niet met een camper dit keer, m

Ontdek veelzijdig Malta

Ontdek veelzijdig Malta

In november was ik op Malta, een klein eiland in de Middellandse Zee. Officieel is Malta een republiek en bestaat uit de eilanden Malta, Gozo en Comino. Malta is de grootste van de drie. Malta is divers, er is van alles te zien en het heeft een heel aangenaam klimaat van maart t/m november. Ik neem je mee op reis......naar Malta