Berlijn is een supercoole stad!

Gepubliceerd op: 07-03-2017

Afgelopen dagen mocht ik weer naar Berlijn! Zakelijk dit keer. Eén keer per jaar vindt hier de grootste toeristische beurs ter wereld plaats. Dé ideale plek om inspiratie voor mij op te doen, en alle nieuws uit de reiswereld in me op te nemen. Maar, Berlijn is niet alleen zakelijk een fijne stad om naar toe te reizen. Het is een heerlijke stad voor een lang weekend of gewoon een aantal dagen er tussen uit te gaan en je te laten overwelmen door de prachtige oude gebouwen, lekker te winkelen, iets

Ik herinner me ineens nog de eerste keer dat ik in Berlijn kwam. Ik woonde en werkte toen nog in Thailand. Het was begin maart, er lag sneeuw in Berlijn, het was koud en grijs. Ook toen bezocht ik de beurs en had niet heel veel tijd om rond te kijken. Maar ik dacht maar 1 ding, hier wil ik niet meer heen. Het jaar erna, weer in maart en weer de beurs. Alleen nu prachtig voorjaarsweer en ik besloot er een weekend aan te plakken om de stad te verkennen. Sindsdien ben ik verliefd! Wat had ik me vergist. Tja, als de zon schijnt ziet alles er beter uit! Ik ben de afgelopen 13 jaar al minstens 20 x in Berlijn geweest. Ik ontdek telkens weer nieuwe dingen (ze knappen ook nog steeds heel veel op en er komen ook steeds nieuwe dingen). Als ik maar kort de tijd heb, start ik vaak een wandeling op de Potsdammerplatz of ergens daar in de buurt en loop richting het Holocaust Memorial.

Van hieruit wandel je zo verder naar de beroemde Brandenburgertor, de Reichstag en weer terug via de Brandenburger Tor naar 'Unter den Linden'. In een straal van laten we zeggen zo'n 1 kilometer zie je al de meest prachtige gebouwen en de zaken waar de stad Berlijn zo beroemd om is. Neem een kop koffie bij Café Einstein en loop 'Unter den Linden' helemaal af. Je passeert het Museumkwartier waar zich, zoals de naam al zegt, een heleboel musea bevinden (als je niets om musea geeft, alleen de gebouwen zijn al een bezichtiging waard), en ga verder richting de beroemde Alexanderplatz. Je kunt deze niet missen, want kijk uit naar de televisietoren en volg die richting. Uiteraard kun je ook alle plekken per metro eenvoudig bereiken, maar ik zeg altijd 'te voet zie je meer'.

Ik ga in Berlijn ook graag een beetje winkelen. Als je het hier niet kunt vinden, vind je het nergens ter wereld. Mijn favoriet is warenhuis KaDeWe (Kaufhaus des Westens), een Bijenkorf in het kwadraat. waar je bovendien een foodafdeling vind a la Harrods in Londen. In de buurt van de KaDeWe liggen nog een paar grotere warenhuizen en je loopt zo door de Kurfürstendamm op voor alle luxe merken. Ook hier vind je historie, je loopt zo tegen de Gedächtniskirche aan.

De buurt van de Gedächtniskirche is enorm opgeknapt. Recht tegenover vind je dan ook een nieuwe hotspot, Bikini Berlin. Vroeger werd dit stuk door de meeste mensen gemeden. Het was een beetje een groezelige buurt. Door dit project zo op te zetten is het echt een pareltje geworden. In Bikini Berlin vind je een bonte mix van concept-, popup- en flagshipstores (van o.a. het Duitse merk Closed), gemixed met fijne horecagelegenheden en op de 2e verdieping bevindt zich een terras dat uitkijkt over de Zoo. Je ziet zo de aapjes rondspringen. Tevens is het Zoo Palast hier geintegreerd. Het Zoo Palast is een bioscoop die in 1957 werd gebouwd voor de Berlinale (internationale filmfestival van Berlijn). Ook allemaal heel leuk voor kinderen dus!

Je kunt Berlijn ook verkennen in een oude Trabant uiteraard. Maar persoonlijk loop ik graag. Dan zie je echt meer!

Op culinair gebied hoef je ook geen concessies te doen. Van een overheerlijke Schnitzel bij Luther & Wegner, of een ander typisch Duits gerecht, tot Boca di Baco, een populaire Italiaan (geen pizza Italiaan, maar die zijn er ook genoeg) of van de lekkerste currywurst tot heerlijke tapas. Mijn favoriete restaurant bevindt zich in het Hyatt Hotel, Vox. Hier kun je heerlijke sushi eten, of een goede steak of mooie vis. En daarna kun je nog heerlijk een after dinner drankje nemen in de bar daar.

Mocht je interesse heen om deze rijk historische en prachtige stad een keer te bezoeken, dan laat het me weten! Ik help je graag met het uitzoeken van een centraal gelegen hotel en zorg er ook voor dat je er komt natuurlijk!