Reisinspiratie voor 2022!

Gepubliceerd op: 21-12-2021

Terwijl ik dit zo schrijf, is het de kortste dag van het jaar. 21 december, 2021. Maar dat betekent ook dat vanaf morgen de dagen weer beginnen te lengen. Heerlijk! Het is ook bijna kerst en de jaarwisseling volgt dan ook al snel. Het zal voor het 2e jaar op rij voor bijna iedereen een wat soberdere viering worden. Het Covid tijdperk is nog niet achter ons, en dat zal het voorlopig ook niet zijn. Ik kijk zelf altijd graag naar wat er wel kan.

Als ik zelf een ding geleerd heb dit jaar is het wel te genieten van de kleine dingen. In plaats van uit te eten aten we vaker thuis aan een mooi gedekte tafel. En niet meer snel snel voor de TV soms, tussen alle bedrijven door. Dingen die normaal niet meer opvallen, omdat het allemaal vanzelfsprekend is. Ik zag ook mijn man veel vaker, door het noodgedwongen thuiswerk. Voor veel mensen mag dat geen voordeel zijn, voor ons zeker wel. Door tijdelijk minder werk in de reiswereld ben ik andere dingen gaan doen, buiten de branche. Zelfs een tijdje buitenshuis weer, en dat was eigenlijk ook weer heel leuk. Je leert nieuwe mensen kennen. Verre reizen schoten er bij in, maar ik heb genoten van vakanties wat dichterbij huis. Je kunt bij de pakken gaan neerzitten, maar daar verander je niets mee. Er het beste van maken is een veel beter middel. En natuurlijk is het ook best weer balen dat we weer een beetje terug bij af zijn. Maar ik zie wel licht.

Ik ben er heilig van overtuigd dat we vanaf het voorjaar vrij zorgeloos op pad kunnen. Ook ver weg. Het kan overigens nu al uitstekend naar bepaalde bestemmingen, maar onder een aantal voorwaarden. Mocht je er een keertje over willen praten, dan bied ik je een luisterend oor en een helpende hand. Ik heb zelf al een reis naar het noorden van Portugal geboekt voor midden april. Ik kijk er al enorm naar uit. Het bezig zijn met iets positiefs, en het echte plannen van een reis stemt mij vrolijk. En ook de klanten die ik afgelopen weken mocht helpen, vinden het heerlijk om iets te hebben waar ze naar uit kunnen kijken. 

Daarom een aantal populaire bestemmingen waar je eens over kunt nadenken! 

Boek nu die ene rondreis die je al zo lang wilde maken! Of bezoek dat eiland waar je eindeloos van de zon kunt genieten nippend aan een lekkere cocktail. Spot wild life in hun natuurlijke omgeving, en leer de mensen van een land kennen aan de andere kant van de oceaan. Of bezoek je familie die ver weg woont even en leer het land kennen waarin zij wonen. Of flaneer eindelijk zelf door de stad van je dromen. 

 

Populaire bestemmingen in 2022

De bestemmingen buiten Europa die momenteel erg populair zijn zijn Canada, Noord Amerika en ook Zuid Afrika. Als ik alle nieuwtjes zo bij houdt, dan lijkt het wel of heel Nederland naar Canada wil komende zomer. Heel veel mensen reizen naar British Columbia en Alberta in het westen. Maar het oosten van Canada is ook prachtig. Ook Amerika blijft in trek, evenals Zuid Afrika. Op het Afrikaanse continent zijn ook Tanzania en Namibië erg populair. Beide bestemmingen die ook verder van tevoren 

Ik kan je alleen maar aanraden om op tijd te boeken. Huurauto's zijn schaars en prijzig, campers zijn vaak al ver vooruit volgeboekt. Ook hotels zijn op sommige plekken schaars. En wil jij net dat ene, bijzondere hotel, dan is vooruit boeken een must. Bovendien betekent vooruit ook vaak betere vliegprijzen. 


Ook in Azië komt er beweging in de voorwaarden. En dat zal snel genoeg betekenen dat ook de vraag naar deze prachtige bestemmingen oploopt. Thailand is veelzijdig en prachtig. Evenals Sri Lanka bijvoorbeeld. Het fijne van deze bestemming is ook nog dat je die wat later in het jaar kunt plannen, omdat het klimaat dan gunstig is.

Dubai en ook de andere Verenigde Arabische Emiraten zijn populair. Het zijn ook leuke bestemmingen voor gezinnen, en in onze winter en ons voorjaar ook top qua klimaat. Ook hebben de VAE alles goed onder controle en wordt er daar alles aan gedaan om gasten een zo'n veilig mogelijk verblijf te bieden. Veel hotels bieden testen voor de terugreis bijvoorbeeld gratis aan. Dubai heeft natuurlijk nog de Wereld Expo tentoonstelling tot eind maart. 

Europese bestemmingen zullen onverminderd populair blijven. Het reizen binnen de EU zal sowieso wat makkelijker blijven, en ook kiezen veel mensen voor een autovakantie. De Scandinavische landen als Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken komen steeds meer in trek. Ruimte en rust zoeken veel mensen. Ook in de wintermaanden zijn de Noord-Europese landen fantastisch. Wintersport 3.0 zeg maar. Het noorderlicht, een huskytrekking, sneeuwscooteren en je daarna opwarmen in een heerlijk warme sauna. En dan Ijsland.......helemaal te gek! Wil je met de auto in Europa op reis, dan zijn er echt hele mooie rondreizen, die bij wijze van spreke al bij je thuis starten. Rijdt eens helemaal naar Sicilië bijvoorbeeld en stop onderweg op een aantal interessante en mooie plaatsen. Of ontdek per auto het noorden van Spanje, Baskenland bijvoorbeeld. Het wemelt er van de goede restaurants, en het is overal betrekkelijk rustig. Ook Griekenland leent zich uitstekend voor een rondreis, maar daar zou ik wel eerst naar toe vliegen. De Portugese eilandengroep de Azoren zijn ook een fijne bestemming. Evenals het eiland Madeira. Of juist het zuiden van het vasteland, de Algarve. Deze bestemmingen hoeven ook niet perse in de zomervakantie. Het klimaat is het hele jaar door aangenaam. 

Boeken zonder risico's

Uiteraard zorg ik ervoor dat we met zo min mogelijk risico's iets boeken. Zo flexibel mogelijk zeg maar. Dat, mocht er iets tussenkomen, we er iets mee kunnen en jij je geld niet kwijt bent. Ik zal je ook wijzen op verzekeringsmogelijkheden. Want gelukkig zijn er verzekeringen die nu wel corona gerelateerde zaken dekken. 

Ik wens jullie fijne kerstdagen en het allerbeste voor 2022! Blijf gezond!