Ich will schifoan, ohohoh…..

Gepubliceerd op: 09-02-2017

Wie kent dit après-ski lied ook (van Wolfgang Ambros)? Nu het voorjaar toch niet lijkt door te zetten in ons koude kikkerlandje, krijg ik megaveel zin om te gaan skiën! Normaal gesproken gingen we meestal met kerst, maar afgelopen kerst niet. De sneeuwcondities zijn de laatste paar jaar in die periode niet optimaal geweest. En ik heb geen zin om met duizenden andere wintersporters een beperkt stukje piste te delen. Nu heb ik net geboekt, jay! Heerlijk in mijn geliefde Oostenrijk een paar dagen!

Nog 5 weken wachten dan is het zover. Ik hoop dat tegen die tijd de sneeuw nog even fijn is als op dit moment. Duim maar voor me! Ik ben al op veel plekjes op wintersport geweest in Oostenrijk. Van het bruisende Ischgl tot bijv. het wat onbekendere skigebied Goldeck in Karinthië en verder zo’n beetje overal dat hier tussenin ligt. De laatste jaren is mijn favoriete skigebied het Montafon in Vorarlberg. Zelf ben ik altijd in Gaschurn, een klein authentiek bergdorpje. En een fijn voordeel van dit gebied, het is niet zo ver weg. Vanaf de grens in Venlo bv. kun je het in zo’n 6 tot 7 uur halen, van hieruit is het ca. 740 km. Het skigebied van het Montafon biedt 5 skigebieden, 59 liften en 224 km. aan geprepareerde pistes. Gaschurn en Sankt Gallenkirch zijn met elkaar verbonden. Alleen dit deel beslaat al 141 km. pistes. Zowel de beginnende skiër als de ver gevorderde skiër komt aan zijn trekken. Voor de waaghalzen onder ons worden er ook off-piste touren georganiseerd. De Bielerhöhe maakt ook deel uit van het Montafon. Dit is een mooie plek voor langlaufers en wandelaars. Er ligt hier boven op 2032 m. hoogte een stuwmeer, de Silvretta Stausee, waar je helemaal omheen kunt langlaufen of wandelen. De tocht er naar toe is al een beleving op zich. Je neemt eerst de Vermuntbahn omhoog vanuit het laaste dorpje in het dal, Partenen. Partenen ligt aan de voet van de Silvretta Hochalpenstrasse. Echter is deze pas gesloten in de winter voor verkeer. Je kunt daarom in de winterperiode hier niet zelf naar toe rijden. Boven aangekomen, stap je over in een busje, dat je door een zeer nauwe tunnel tot het stuwmeer brengt. Het is zeer zeker de moeite waard om hier op een mooie dag een keer naar toe te gaan. Prachtige vergezichten en waar kun je boven de 2.000 meter langlaufen? Er is ook een kleine skipiste, maar een goede skiër zal zich hier snel vervelen. Er zijn restaurants, dus je kunt na je wandeling of langlauftour iets eten, opwarmen of genieten van een lekker drankje in het zonnetje op het terras. Silvretta stuwmeer

Je bent vast nieuwsgierig waar wij tijdens onze wintersport wonen. We verblijven al 14 jaar in de Molodge in Gaschurn. Een heerlijk hotel, met een topkeuken (16 Hauben) en verder alles drauf und dran. Het hotel is al heel oud, maar is door de eigenaren aan de binnenkant elk jaar een stukje gerenoveerd, waardoor het voldoet aan de eisen van de moderne wintersporter en bovenal levensgenieter. De Molodge biedt een fantastische wellness, beschikt over meerdere sauna’s, stoombaden, een binnenzwembad en een whirlpool in de openlucht. Je kunt er ook massages boeken of gebruik maken van een private spa. De Molodge ligt op nog geen 5 minuten lopen van de skilift van Gaschurn en het biedt haar gasten de mogelijkheid gratis de ski’s en schoenen te stallen in de sportzaak tegenover de lift. Ideaal. Geen gesleep met je ski’s en oh wat blijft het heerlijk meteen na een skidag  weer in normale schoenen te stappen.
Heerlijk uitzicht bij het ontbijt in de Molodge

Uiteraard ken het Montafon heel veel andere mooie dorpen, hotels, veel appartmenten en er is zelfs een vakantiepark in de buurt. Ik kan je op dit gebied goed advies geven, want ik ken de locatie van allen uit mijn hoofd. Ook over het skigebied kan ik je alles vertellen, maar uiteraard ook over alle andere skigebieden in Oostenrijk, maar ook Zwitserland, Italië en Frankrijk. Uiteraard kan ik je helpen om iets moois uit te zoeken en te boeken. Mocht je interesse hebben of meer informatie willen over de Molodge, laat het me weten. Als je zelf boekt, dan noem maar mijn naam! Dan wordt je extra vertroeteld!