One night in Bangkok……and a few in Hua Hin

Gepubliceerd op: 26-04-2017

Huhu, ik kijk er naar uit! Even terug naar onze ‚old hometown‘ in juli. We zijn bijna 10 jaar terug in Nederland nu. Een jaar of zes geleden zijn we nog eens terug geweest, en oh, wat was er alweer veel veranderd. Er wordt gebouwd als een malle. De appartementen, hotels en ander onroerend goed komen als paddestoelen uit de grond. Benieuwd hoe het nu is. Veel mensen zeggen altijd tegen me, bah, Bangkok. Druk, vies…..nou ja, ik vind Bangkok helemaal geweldig!

Nog even wachten
Midden juli is het zover. Kan bijna niet wachten. Op 17 juli vlieg ik vanaf Düsseldorf via Wenen met Air Berlin en Austrian naar Bangkok. Waarom met zo’n omweg? Ik had nog wat Lufthansa punten, en die heb ik aan de heenreis gespendeerd. Maar de enige optie om met punten te vliegen in die tijd, was de vlucht via Wenen. Het is niet echt om, want je komt er ongeveer langs en de overstaptijd is kort. Ik blijf een dag of 4 in Bangkok en wil naar zoveel plekken terug. Oef, dat zal lastig worden....

Op mijn to see lijst
Het Grand Palace blijft indrukwekkend en ook een tochtje met een longtail boot over de Chao Praya River en door oud Bangkok, mag niet ontbreken. Jammer genoeg ben ik niet in het weekend daar. Ik blijf de weekendmarket Chatuchak altijd leuk vinden.

Dinner & drinks
En in welke restaurants willen we eten? Het stikt er van de goeje restaurants, en alle keukens zijn er vertegenwoordigd. Baan Khanita (je moet die in Sukhumvit soi 23 hebben) wordt het in elk geval, echt Thais in een oud Thais huis. En waarschijnlijk Zanotti, onze all time favorite Italiaan. En daarna op een van de dakterrassen een after dinner drink. Dat staat vast. Van Zanotti uit kun je in elk geval naar de skybar van het Banyan Tree hotel lopen. Of we nemen die op het laatste nieuwe Marriott, of die bij de Dome. Of dansen beneden bij Spasso in het Grand Hyatt of bij Barsu in het Sheraton. Herinneringen ophalen.

Shopping
Uiteraard ga ik kijken in de Mall naast mijn oude werkplek, de Central World at Siam en de Mall waarboven ons eerste verblijf was gelegen, het Emporium. Ik heb al ontdekt dat er minimaal 3 nieuwe shopping centra zijn gekomen, waaronder bv. de EmQuartier bij  Phrom Phong (vlakbij ons huis waar we woonden in Sukhumvit Soi 67, of wel soi hoksieptièt, bij dit skytrain station stapte ik altijd op naar mijn werk). Ik ben echt bang dat we tijd tekort komen. Nou ja, keuzes maken.

Lekker even niks doen aan het strand
Na Bangkok gaan we een kleine week naar Hua Hin, op zo’n 2,5 uurtjes rijden van de hoofdstad. Hua Hin is de koninklijke badplaats, de royal family van Thailand heeft hier ook een paleisje. Hua Hin heeft een enorm lang en breed zandstrand. Lekker even niks doen, een boek lezen, en hopenlijk genieten van de zon. Ik hoor je denken, maar juli is toch niet de beste tijd voor de zon? Klopt, maar in de tijd dat wij er woonden, heb ik eigenlijk nooit meegemaakt dat het dagenlang regende of zo. Een keer een uurtje per dag of misschien twee, hooguit, met een klap onweer. Dus duim maar voor me, dat het dan ook gewoon ok is. We verblijven hier in het Marriott Hua Hin Resort. Daar hebben we destijds ook heel wat weekendjes doorgebracht. Fijn hotel, fijne locatie. Echter hebben ze het oude hotel met de grond gelijk gemaakt, en is het volledig nieuw gebouwd. Ik ben benieuwd. Als ze die heerlijke spa nog maar hebben (tuurlijk), want er gaat niks boven een echte massage in Thailand. Man wat mis ik die hier.

En nog een nachtje Bangkok
De voorlaatste dag gaan we nog een dag en nacht terug naar Bangkok, want we vliegen met onze eigen koninklijke blauwe vogel terug. En die gaat tegenwoordig al om 12 uur in de middag richting Amsterdam. Ik gok het liever niet om op die ochtend terug te rijden vanuit Hua Hin. Want het verkeer daar…..dat is vast het einige dat niet is veranderd.

Ik zal in juli uiteraard een nieuw verslag maken, met actuele foto's en ervaringen!

Ook een keer naar Thailand of een andere Aziëtrip?
Wil je ook een keer naar Thailand voor een kortere of langere rondreis, of zelfs een combireis met een van de omliggende landen als Cambodja, Vietnam, Maleisië, Singapore etc.? Ik ben overal geweest en help je graag met het uitstippelen en boeken van zo’n trip!